Arter & Citton – den italienske designduo

Arter & CittonNogle af de faste designere hos SCAB Design er den dynamiske designduo Arter & Citton. Navnene dækker over Alberto Werner Arter og Fabrizio Citton – sidstnævnte kom under Arters vinger i 1990, hvor Arter åbnede tegnestuen Arter & Citton.

 

En af designduoens mærkesager er moderne, nutidigt design, og det er da også det, de gør sig mest i. Således er de designerne bag mange spændende og kendte møbler.

Igennem deres tid som designere har de lagt særlig vægt på design, arkitektur, navigation, grafik og kommunikation. Det er altså et alsidigt team, vi har med at gøre, og deres popularitet er da også til at tage og føle på. I årenes løb er det blevet til en del udgivelser i magasiner, og de har vundet mange priser – både nationale og internationale – for deres design. Herunder de vigtigste; konkurrencen Design Management, Proforme of Bologne, Volvo-Pentax (international konkurrence), Martini-Rossi-prisen, udstillingen Alternativt Design og mange mange flere.

 

I 1997 stiftede de Dlab, der er et laboratorium dedikeret til design og samtidskunst), og de udfører research inden for felterne urbant design og alternativt design. Især belysning har deres bevågenhed, og krydret med deres interesse for (også) industrielt design, kommer der nogle meget interessante produkter og konstallationer ud af dét.

 

Enkelt, moderne og alligevel kurvet og voluminøst er vel de ord, der bedst betegner d’herrer Arter & Cittons stil. Der er megen elegance over deres produkter, men samtidig er designet strømlinet og absolut uden overflødige dikkedarer. Metal og akryl er meget anvendte materialer – både på grund af deres lethed, men også på grund af styrken og stabiliteten. Og deres evner til at skabe kontraster; en spisestol med en næsten barok silhuet, skabt i transparent akryl, får alt andet lige en til at kigge en gang mere, end man måske ville have gjort, hvis den ’bare’ var udført i træ.

 

 

Det er en smagssag, om man er til det moderne eller det mere klassiske, men vi her på bordeogstole.dk er ikke i tvivl – vi er vilde med designet, og derfor fører vi også flere produkter fra Arter & Citton i vores shop! Her under den flotte Vainty spisebordsstol med armlæn.

Skriv et svar
Post your comment

Bordeogstole.dk