Roberto Semprini – den skulpturelle designer

Foto Roberto SempriniRoberto Semprini er en italiensk møbeldesigner, der er tilknyttet det internationalt anerkendte designkartel SCAB Design. Han er født i Rimini (det nordøstlige Italien) i 1959 og bor i dag i Milano. I 1986 blev han uddannet arkitekt fra universitetet i Firenze, og året efter indtrådte han i designgruppen ”Bolidismo”.

Sidenhen har han arbejdet med scenografi til flere film og tv-serier, arbejdet med udstillinger og messer og endda også haft freelance-job som journalist for forskellige design- og modemagasiner.

I starten af 1900’erne tog hans karriere som møbeldesigner for alvor fart, og derfor helligede han sig designet og udviklingen af disse. Han blev hurtigt ombejlet for diverse bidrag til boligmesser – herunder sofaen ”Tatlin” og sofabordet ”Manta”.

 

I dag underviser han i design i Milano og er, som nævnt, tilknyttet SCAB Design. Her designer han kvalitetsmøbler, der er til at betale, og som kan være med til at få stil, komfort, elegance og møbelforskønnelse ind i almindelige hjem.

Kendetegnet ved Semprinis møbler er det skulpturelle islæt. Flotte svungne former, der i sig selv ikke umiddelbart ligner noget, der kan bruges til at sidde i eller på, men som sat sammen og set i sin helhed bliver helt unikt og smukt. Modernistisk og minimalistisk, kan man vel nærmest kalde det, men med en brug af farver, der påkalder sig opmærksomhed og som derfor ikke bare er sådan at ignorere. Roberto Semprinis møbler er derfor ikke bare møbler, men små kunstværk, der vil pryde ethvert hjem – endda til en overkommelig pris.

Bordeogstole.dk har indtil videre taget hans TiTi-spisebordsstol til sig, da vi mener, at den er helt unik og iøjnefaldende på den bedst tænkelige måde. Det specielle design sammenholdt med letheden og luftigheden gør, at vi tror på, at den bliver en moderne klassiker, og det er ikke utænkeligt, at der kommer mere i sortimentet fra Roberto Semprinis hånd. For når kvalitet, godt design og en særdeles fornuftig pris går hånd i hånd, er det svært at kunne andet end at holde af designeren og hans produkter.

Post your comment

Bordeogstole.dk