Wienerstol

Trænger dit hjem også til et forfriskende pift med klassisk design? Gør den tid, du sammen med familien bruger om spisebordet, til noget ganske særligt. Wienerstolen er det klassiske valg, når dit hjem skal klædes på med nye spisebordsstole, men du ikke ønsker at gå på kompromis med hverken pris eller design. Vi sætter altid stor lid til vores brede sortiment af møbler i en høj kvalitet, og ikke mindst til en rimelig pris. De smukke og tidløse wienerstole er ingen undtagelse.

8 vare(r)

pr. side

8 vare(r)

pr. side

Hvad er en wienerstol?

Mange mennesker forbinder wienerstolene med elegante franske fortovscaféer. De første modeller blev designet i 1859 af Michael Thonet. Den første og klassiske model, der fik navnet ‘wienerstolen’ hed egentligt Model 214. Den var fremstillet i lamineret træ, der blev bøjet og formet med damp. Stolen er kendetegnet af sin åbne ryg. I dag er den indbegrebet af mange menneskers billede af en caféstol, og du kan stadigvæk spotte modellen sydpå.

I dag har wienerstole et lidt anderledes men forbedret ry - Og ikke mindst et anderledes design, men de klassiske former er stadigvæk et sikkert hit i de danske køkkener, spisestuer og alrum. 

Vores model sender tankerne mod Hans Wegners klassiske Y-stol, der siden den første fremstilling i 1949  har prydet en stor del af de danske hjem. Nu kan det samme tidløse udtryk også blive dit med vores wienerstol med armlæn. Inspirationskilden er særligt tydelig i det meget karakteristiske ryglæn, der er formet som et smalt Y. Yderligere har vores model af wienerstolen også armlæn, der ligeledes minder om Wegners elegante designklassiker. 

En elegant spisebordsstol for alle

Daglig- eller spisestuen er hjertets hjem; Det er her hele familien samles, og hvor I sammen nyder de store øjeblikke og hverdagens små fornøjelser. Derfor er er det også vigtigt, at det er en stilfuld, behagelig og god oplevelse.

På trods af den sparsomme dækning af ryggen, tilbyder wienerstolen en uovertruffen komfort og ergonomisk støtte, når du sidder ned - Også selvom aktiviteterne rundt om spisebordet trækker ud. 

Selve wienstolens mål er 80 centimeter høj, mens den er 53 centimeter over ryglænet, som er det bredeste sted. Sædet var et mål på 50 centimeter i bredden, mens sædedybden er 40 centimeter. Siddehøjden på wienerstolen er 46 centimeter, så den passer under langt de fleste almindelige spiseborde. 

Wienerstolen er perfekt til afslapning

De populære wienerstole pynter mange andre steder, end blot rundt om spisebordet. Du kan også bruge wienerstolen i stuen, da det bløde sæde og den støttende struktur i ryglænet og armlænet giver dig optimal komfort.

Foruden det elegante, fremstillet af kraftigt træ, er også sædet prydet med forskellige former for behagelige materialer. Du kan vælge mellem følgende sæde-kombinationer, når du køber en Wien spisebordsstol hos os:

  • Sort mikrofiber

  • Gråt mikrofiber

  • Sort læder

  • Brunt læder

De mange forskellige variationer giver dig mulighed for at skræddersy det udtryk, du ønsker dit alrum, spisestue eller stue skal udtrykke. Både læder og mikrofiber er materialer, der er lette at tørre af, hvis uheldet skulle være ude under et måltid. 

Hvis du yderligere vil sikre dine Wienerstoles levetid, kan du efterbehandle sæderne med imprægnering, der med det samme afviser smuds, snavs og væske. 

Hvis du trænger til yderligere komfort, eller ønsker at bruge stolen til andet end spisebordsstol, kan du selv tilføre bløde tekstiler, som en ekstra sædehynde, for en endnu bedre komfort. 

I sort eller naturtræ

Er du til nordisk minimalisme eller et robust design, der bryder med de milde konventioner i de danske hjem? Uanset hvilken stilart du foretrækker at omgive dig med, findes der en wien spisebordsstol til dig. Vi forhandler wiener stole i naturtræ og sort lak.

Wienerstolene som du finder i vores sortiment, kommer i forskellige varianter af træ. Det brede sortiment lader dig udforske og tilpasse din spisestue til den stil, eller de træsorter, resten af dit hjem indeholder. Modellerne fremstilles blandt andet i stilrent egetræ og det endnu lysere bøgetræ.

Derudover byder vores sortiment også på sorte modeller, der er fremstillet i massivt bøgetræ og efterfølgende behandlet med en elegant sort lak. 

Hvis du yderligere ønsker at understrege din personlige smag og lade dine præferencer skinne igennem, tilbyder vi på træmodellerne af Wienerstolene efterbehandling med enten hvid olie eller naturolie. Det er også muligt at tilvælge en klar lak, der udelukkende beskytter træets overflade uden at tilføre farve til træet.

Vær dog opmærksom på, at efterbehandling med olie kan forlænge leveringstiden, da vi altid vil sikre, at du modtager et veludført stykke håndarbejde. 

Køb dine Wien spisebordsstole med grøn samvittighed

Vidste du, at vi er en klimabevidst virksomhed? Det betyder blandt andet, at vi udelukkende samarbejder med europæiske produktioner. Dermed produceres vores borde og stole altid så tæt på Danmark som muligt, hvilket giver store besparelser på transportudgifterne. 

En anden klar fordel ved at erhverve dig dine næste wienerstole hos os er, at vi sikrer en bæredygtig udnyttelse af de ressourcer, der findes i naturen, blandt andet det træ, der indgår i vores Wien spisebordsstole. 

Når du køber en wienerstol hos os, køber du ikke bare et smukt, veldesignet produkt, der pynter i hjemmet - Du køber også en stol, der har en lang levetid. Dette er også med til at mindske stolens miljøbelastning på længere sigt. 

Du kan derfor trygt købe dine nye spisebordsstole hos os.


Post your comment

Bordeogstole.dk